Boeing 737 Max: Ελειπαν βίδες από την πόρτα που αποκολλήθηκε, σύμφωνα με νέα έκθεση

Boeing 737 Max: Ελειπαν βίδες από την πόρτα που αποκολλήθηκε, σύμφωνα με νέα έκθεση

Η πόρτα που αποκολλήθηκε από ένα Boeing 737 Max των Alaska Airlines λίγο μετά την απογείωση ενδέχεται να μην είχε ασφαλιστεί σωστά, σύμφωνα με νέα έκθεση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πόρτα που αποκολλήθηκε από ένα Boeing 737 Max των Alaska Airlines λίγο μετά την απογείωση ενδέχεται να μην είχε ασφαλιστεί σωστά, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα αρχικά ευρήματα από την έρευνά για το περιστατικό του Ιανουαρίου, 

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα, τέσσερα βασικά μπουλόνια – βίδες που θα κλείδωναν την αχρησιμοποίητη έξοδο φαίνεται πως έλειπαν.

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση της πτήσης 2182 της Alaska Airlines.

Η έλλειψη μπουλονιών επέτρεψε στο πάνελ της πόρτας να μετακινηθεί από τη θέση του και να αποσπαστεί από το αεροσκάφος, λίγα λεπτά μετά την απογείωση της πτήσης από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ.

Αμέσως στο εσωτερικό του αεροπλάνου η πίεση έπεσε κατακόρυφα και εξισώθηκε με αυτή της αραιότερης ατμόσφαιρας στο εξωτερικό. 

Πηγή BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή