Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις από αέρος προκαλούν εκρήξεις σε πολλές πόλεις

Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις από αέρος προκαλούν εκρήξεις σε πολλές πόλεις

Η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλικά πλήγματα στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, με αρκετές εκρήξεις να ακούγονται στην πρωτεύουσα της χώρας, καθώς τα συστήματα αεράμυνας επιχειρούσαν την απόκρουση της επίθεσης. Αναφέρονται τραυματισμοί σε διάφορα σημεία της χώρας.

Ολη η Ουκρανία βρισκόταν υπό συναγερμό αεροπορικής επιδρομής, αρχής γενομένης γύρω στις 6 το πρωί, με την Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας να προειδοποιεί μέσω Telegram για κίνδυνο επίθεσης με ρωσικό πύραυλο.

Δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο λίγο πριν από τις 7 το πρωί (ώρα τοπική και Ελλάδος), ανέφεραν μάρτυρες του Reuters, που αποδίδονται στην πτώση συντριμμιών από καταρριφθέντες πυραύλους.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Κιέβου, έχουν ήδη καταγραφεί οι τραυματισμοί τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος σε διάφορες περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας λόγω πτώσης συντριμμιών σε γραμμές του δικτύου.

Παράλληλα μαίνονται φωτιές σε ένα πολυόροφο κτίριο και σε ένα πρατήριο καυσίμων, που προκλήθηκαν από συντρίμμια.

Στο Μικολάιβ, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, ο τοπικός περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ κάνει λόγο για θύματα και ζημιές από τα ρωσικές πλήγματα από αέρος την πόλη το πρωί.

«Το πρωί της 7ης Φεβρουαρίου ο εχθρός επιτέθηκε στην πόλη με μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Shahed-136/131 και πυραύλους αέρος. Από τα χτυπήματα υπέστησαν ζημιές περίπου 20 κτίρια κατοικιών. Ενα άτομο τραυματίστηκε, στον άνδρα παρέχεται η απαραίτητη ιατρική βοήθεια. Ξέσπασε φωτιά σε τμήμα του υπόγειου αγωγού φυσικού αερίου», ήταν ο πρώτος απολογισμός του Βιτάλι Κιμ.

Πρόσθεσε ότι τρία UAV τύπου «Shahed-136/131» καταστράφηκαν στην περιφέρεια του Μικολάιβ κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις δυνάμεις αεράμυνας.

Ο Ολεχ Σινεγκούμποφ, κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μη οικιστικές υποδομές στο Χάρκοβο, το διοικητικό κέντρο της περιφέρειας. Υπάρχουν όμως και πληροφορίες για εκρήξεις σε δύο συνοικίες της πόλης.

Εκρήξεις έχουν ακόμη αναφερθεί στις περιφέρειες του Λβιβ (στα δυτικά της χώρας) και στο Ντνιπροπετρόφσκ (στα ανατολικά).

Πηγή: Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή