Φιλιππίνες: Κατολίσθηση έθαψε σπίτια και λεωφορεία – Πέντε νεκροί και 31 τραυματίες

Φιλιππίνες: Κατολίσθηση έθαψε σπίτια και λεωφορεία – Πέντε νεκροί και 31 τραυματίες

Η κατολίσθηση έπληξε τη νύχτα χωριό στο οποίο λειτουργούν μεταλλεία, στην επαρχία Νταβάο ντε Ορο, στη νήσο Μιντανάο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 31 τραυματίστηκαν εξαιτίας κατολίσθησης που έθαψε δύο λεωφορεία και σπίτια έπειτα από ισχυρή βροχόπτωση σε ορεινή περιοχή στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Η κατολίσθηση έπληξε τη νύχτα χωριό στο οποίο λειτουργούν μεταλλεία, στην επαρχία Νταβάο ντε Ορο, στη νήσο Μιντανάο, παγιδεύοντας τουλάχιστον 28 ανθρώπους μέσα στα δύο λεωφορεία, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στην επαρχία, Εντουαρντ Μακαπίλι, διευκρινίζοντας πως οκτώ κατάφεραν να ξεφύγουν.

Οι τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπως ανέφερε σήμερα στο Facebook η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της πόλης Μάκο.

Η υπηρεσία έδωσε μάλιστα εντολή για εκκένωση πέντε χωριών της περιοχής, η οποία βρίσκεται στη νήσο Μιντανάο.

Σημειώνεται ότι, από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, η εν λόγω περιοχή βρέθηκε αντιμέτωπη με ισχυρές βροχές, οι οποίες προκάλεσαν θανατηφόρες πλημμύρες και κατολισθήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής υπηρεσίας καταστροφών.

Πηγή: AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή