Μοναχές… επιχειρηματικά δαιμόνια: Αξιοποίησαν ως Airbnb χώρους μονής

Μοναχές… επιχειρηματικά δαιμόνια: Αξιοποίησαν ως Airbnb χώρους μονής

Το... επιχειρηματικό άνοιγμα των καλογραιών στην αγορά βραχυπρόθεσμων μισθώσεων ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, όταν αποφάσισαν να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις εσόδων, πέραν των χειροποίητων γλυκών που ήδη πουλούν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσους κουράστηκαν από τα Airbnb της ταλαιπωρίας, του θορύβου και των αγενών γειτόνων, μια ομάδα μοναχών διαθέτει προς ενοικίαση… κελιά μοναστηριού στη Σεβίλλη, που υπόσχονται «ειρήνη… φως και ηρεμία».

Τα «διαμερίσματα» βρίσκονται εντός των τειχών της μονής της Αγίας Μαρίας του Ιησού, ενός κτίσματος του 16ου αιώνα που φιλοξενεί μια κοινότητα μοναχών που ανήκουν στο μοναστικό Τάγμα της Αγίας Κλάρας. 

Μοναχές… επιχειρηματικά δαιμόνια: Αξιοποίησαν ως Airbnb χώρους μονής-1
Φωτ.: Airbnb

Το… επιχειρηματικό άνοιγμα των καλογριών στην αγορά βραχυπρόθεσμων μισθώσεων ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, όταν αποφάσισαν να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις εσόδων, πέραν των χειροποίητων γλυκών που ήδη πουλούν. 

Αρχικά, εξέτασαν το ενδεχόμενο της μακροπρόθεσμης μίσθωσης του χώρου –που πριν από την αποχώρησή τους χρησιμοποιούσαν ο θυρωρός και η οικογένειά του–, αλλά τελικά κατέληξαν πως το Airbnb ήταν πιο συμφέρουσα λύση. 

Μοναχές… επιχειρηματικά δαιμόνια: Αξιοποίησαν ως Airbnb χώρους μονής-2
Φωτ.: Airbnb

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άμεσα με τη διαχείριση των διαμερισμάτων, διότι δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής μας», ανέφερε η αδελφή Μαρία Χοσέ στην El País. «Μας αποφέρουν ένα εισόδημα που μας βοηθάει στα προς το ζην, όμως δεν θέλουμε να εξελιχθεί σε βάρος της αποστολής μας, γι’ αυτό και αναθέσαμε τη διαχείριση σε άλλον». 

Μοναχές… επιχειρηματικά δαιμόνια: Αξιοποίησαν ως Airbnb χώρους μονής-3
Φωτ.: Airbnb

Από στόμα σε στόμα έμαθαν για τα μοναστικά διαμερίσματα οι ενδιαφερόμενοι Χαβιέρ Μπερνάλ και ο Λουίς Βιδόν. 

«Επικοινωνήσαμε με τις μοναχές το περασμένο καλοκαίρι, όταν κάποιος που αγόραζε τα γλυκά τους μάς ενημέρωσε πως ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν κάποια από τα δωμάτια της μονής ως τουριστικά καταλύμματα. Ετσι, πήγαμε να ρωτήσουμε», εξηγεί ο Μπερνάλ στην εφημερίδα. 

Μοναχές… επιχειρηματικά δαιμόνια: Αξιοποίησαν ως Airbnb χώρους μονής-4
Φωτ.: Airbnb

Τα δύο μέρη έφθασαν σε συμφωνία ενός χρόνου και τα διαμερίσματα είναι πλέον διαθέσιμα προς ενοικίαση για τουλάχιστον διήμερη διαμονή, έναντι 90 και 180 ευρώ – αναλόγως των τετραγωνικών. 

Σύμφωνα με τον Μπερνάλ, τους πρώτους δύο μήνες τα μοναστικά καταλύμματα προσέλκυσαν περισσότερους ξένους παρά Ισπανούς ενοικιαστές. 

Μοναχές… επιχειρηματικά δαιμόνια: Αξιοποίησαν ως Airbnb χώρους μονής-5
Φωτ.: Airbnb

«Μέχρι στιγμής, ήταν κυρίως ξένοι οι ενοικιαστές, αλλά είναι αλήθεια ότι το ποσοστό των Ισπανών είναι υψηλότερο από ό,τι συνήθως έχουμε σε τέτοιου είδους ακίνητα», ανέφερε ο ίδιος στην El País.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT