Η Σουηδία κλείνει την έρευνα για τις εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream

Η Σουηδία κλείνει την έρευνα για τις εκρήξεις στον αγωγό Nord Stream

Οι αγωγοί Nord Stream, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, υπέστησαν ρήξη έπειτα από σειρά εκρήξεων τον Σεπτέμβριο του 2022

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Σουηδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη, ότι θα σταματήσουν την έρευνα για τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

«Το συμπέρασμα είναι ότι δεν εμπίπτει στη σουηδική δικαιοδοσία και συνεπώς η έρευνα θα πρέπει να κλείσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η σουηδική Εισαγγελία.

Οι αγωγοί Nord Stream, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, υπέστησαν ρήξη έπειτα από σειρά εκρήξεων στα σουηδικά και δανικά ύδατα τον Σεπτέμβριο του 2022, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες μεθανίου.

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε ότι οι αγωγοί επλήγησαν από ισχυρές εκρήξεις και οι Σουηδοί ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι τα ίχνη εκρηκτικών που βρέθηκαν στο σημείο έδειξαν ότι είχε γίνει σαμποτάζ.

Σε εξέλιξη οι έρευνες Δανίας και Γερμανίας

Η Σουηδία, η Δανία και η Γερμανία ξεκίνησαν ξεχωριστές έρευνες για τις εκρήξεις του Nord Stream, ελέγχοντας αυστηρά τις πληροφορίες. Οι έρευνες της Δανίας και της Γερμανίας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Εάν δεν βρεθούν πειστικά στοιχεία από τις άλλες έρευνες, το μυστήριο πίσω από μία από τις πιο τολμηρές ενέργειες δολιοφθοράς υποδομών στη σύγχρονη Ιστορία θα μπορούσε να παραμείνει άλυτο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή