Φορούν Αpple Vision Pro ακόμα και στην οδήγηση

Φορούν Αpple Vision Pro ακόμα και στην οδήγηση

Την παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών των ΗΠΑ προκάλεσαν βίντεο με οδηγούς να φορούν γυαλιά Apple Vision Pro ενώ έχουν βάλει σε αυτόματο πιλότο το αυτοκίνητό τους

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το τελευταίο διάστημα πρωτόγνωρες σκηνές: οδηγοί αυτοκινήτων Tesla που έχουν μπει σε αυτόματο πιλότο φορούν γυαλιά Apple Vision Pro την ώρα που το όχημα κινείται. Τα βίντεο αυτά οδήγησαν τις αμερικανικές αρχές να προβούν σε προειδοποιήσεις στους οδηγούς καλώντας τους να μην οδηγούν φορώντας τα γυαλιά.

Τα γυαλιά αυτά της Apple έχουν ένα χαρακτηριστικό που συγχωνεύει τις ψηφιακές εφαρμογές και το πραγματικό περιβάλλον. Αρκετά από τα βίντεο μέσα σε αυτοκίνητα φαίνονται σκηνοθετημένα και σε πολλά είναι εμφανές ότι κάποιος άλλος εκτός από τον οδηγό καταγράφει. Αν και τα βίντεο αυτά δεν είναι ακόμα πολλά, φάνηκαν αρκετά απερίσκεπτα ώστε ο Πιτ Μπούτιγκιεγκ, υπουργός Μεταφορών, να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Υπενθύμιση. Ολα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που είναι διαθέσιμα σήμερα απαιτούν από τον άνθρωπο-οδηγό να έχει τον έλεγχο και να συμμετέχει πλήρως στο έργο της οδήγησης ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο υπουργός σε ανάρτηση στο X. Η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας παρενέβη επίσης την Τρίτη για το θέμα. Ο οργανισμός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η οδήγηση φορώντας V.R. είναι απερίσκεπτη και αδιαφορεί για την ασφάλεια όλων όσοι βρίσκονται στο δρόμο».

Ωστόσο, ο 21χρονος Ντάντε Λεντίνι ο οποίος δημοσίευσε επίσης ένα βίντεο με τον εαυτό του πίσω από το τιμόνι ενός Tesla ενώ φορούσε ένα Vision Pro, δήλωσε ότι όλα έγιναν μόνο για την προσέλκυση χρηστών. Στο βίντεο, ο Λεντίνι φαίνεται να πληκτρολογεί φορώντας τα γυαλιά, ενώ το όχημα κινείται.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή