Αδελφική αλληλεγγύη: 8χρονη αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη δίχρονη αδερφή της όταν έκλεψαν το αμάξι τους

Αδελφική αλληλεγγύη: 8χρονη αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη δίχρονη αδερφή της όταν έκλεψαν το αμάξι τους

Ο πατέρας τους είχε βγει έξω από το αυτοκίνητο σε πρατήριο καυσίμων και, προτού καν το καταλάβει, άγνωστοι είχαν μπει στο αμάξι με τις δύο κόρες του και είχαν φύγει

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ανταμ Γιόργκενσον δεν θα μπορούσε να διανοηθεί πως μια φαινομενικά αθώα ερώτηση ενός ξένου σε πλυντήριο αυτοκινήτων θα τον βύθιζε σε τέτοια αγωνία… 

Αποδείχτηκε πως ο ξένος είχε απλώς στόχο –και κατάφερε– να αποσπάσει την προσοχή του νεαρού πατέρα και να κλέψει το αυτοκίνητό του, στο οποίο βρίσκονταν οι δύο κόρες του, 8 και 2 ετών. 

«Κάποιος μόλις έκλεψε το αυτοκίνητό μου στην 27η οδό με τα δύο μου παιδιά μέσα», ακούγεται να λέει στην αστυνομία ο τρομοκρατημένος Γιόργκενσον, σύμφωνα με το ηχητικό υλικό που δημοσίευσε το NBC. 

Καθώς εκείνος τηλεφωνούσε για βοήθεια, η οκτάχρονη κόρη του, Τσάρλεϊ, απεργαζόταν ένα σχέδιο σωτηρίας. 

«Μου είπαν να βγω από το αμάξι. Και εγώ σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω. Να βγω και να τρέξω σαν κότα; Ή να σώσω την αδελφή μου;» περιέγραφε αργότερα το παιδί στο δίκτυο WTMJ.

Η οκτάχρονη αποφάσισε να μείνει με την αδελφή της, Ότουμν, που έκλαιγε δίπλα της, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, είχε τα αντανακλαστικά να πιάσει το κινητό τηλέφωνο που είχε αφήσει ο πατέρας της και να τηλεφωνήσει στη μαμά της: «Μαμά, σε χρειάζομαι. Χάσαμε τον μπαμπά», έλεγε η Τσάρλεϊ στο φωνητικό μήνυμα που άφησε στο κινητό της μαμάς της. 

Το τέλος στην περιπέτεια ήρθε σχεδόν ανώδυνα σε αυτή την περίπτωση, αφού οι ληστές, προφανώς φοβούμενοι λόγω των δύο παιδιών, εγκατέλειψαν μετά από περίπου 1,5 χιλιόμετρο πορείας το κλεμμένο αυτοκίνητο. 

Τα παιδιά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Οουκ Κρικ, βρέθηκαν σώα, ενώ τρία άτομα –ηλικίας από 17 έως 21 χρόνων– συνελήφθησαν. 

Σημειώνεται πως, αν και στην περίπτωση αυτή το επεισόδιο έληξε αναίμακτα, άλλα θύματα κλοπών αυτοκινήτων, οι οποίες έχουν αυξηθεί στις ΗΠΑ, δεν είναι το ίδιο τυχερά. 

Πηγή: Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή