Μόσχα: Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ προξενεί κίνδυνο ακούσιου επεισοδίου

Μόσχα: Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ προξενεί κίνδυνο ακούσιου επεισοδίου

Η άσκηση Steadfast Defender 2024 αυξάνει τον κίνδυνο ακούσιων στρατιωτικών επεισοδίων, δήλωσε ο ΑΝΥΠΕΞ της Ρωσίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα η άσκηση Steadfast Defender 2024, αυξάνει τον κίνδυνο ακούσιων στρατιωτικών επεισοδίων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.

«Η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα γιγάντια πεδία ασκήσεων αυξάνει τον κίνδυνο ακούσιων στρατιωτικών επεισοδίων, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», είπε ο υπ’ αριθμόν 2 Ρώσος διπλωμάτης.

«Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την αξιόπιστη διασφάλιση των συμφερόντων ασφαλείας και των αμυντικών δυνατοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρούσκο, αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στην επίδειξη της δύναμης της συμμαχίας και «αποτελούν μέρος ενός υβριδικού πολέμου εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η άσκηση Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο στην Ευρώπη. Σε αυτή θα λάβει μέρος στρατιωτικό προσωπικό 90.000 από τις 31 χώρες της συμμαχίας και τη Σουηδία, που έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη στον οργανισμό.

Οπως είπε ο ειδικός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για τον Νότιο Καύκασο, Χαβιέ Κολομίνα, σε συνέντευξή του στο αρμενικό πρακτορείο Armenpress, οι ασκήσεις στοχεύουν στη «συγκράτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας», την οποία η Βορειοατλαντική Συμμαχία θεωρεί «απειλή».

Πηγή: TASS, Euronews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT