Οι φετινοί Ολυμπιονίκες θα πάρουν και λίγο Πύργο του Αϊφελ στο σπίτι τους

Οι φετινοί Ολυμπιονίκες θα πάρουν και λίγο Πύργο του Αϊφελ στο σπίτι τους

Στα μετάλλια θα υπάρχουν κομμάτια σίδερου, προερχόμενα από το μνημείο - σύμβολο του Παρισιού, ενώ στο πίσω μέρος τους θα απεικονίζεται η θεά Νίκη με την Ακρόπολη στη μία πλευρά της και τον Πύργο του Αϊφελ στην άλλη.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι ανεβούν στο βάθρο στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα ανταμειφθούν με ένα κομμάτι του Πύργου του Αϊφελ, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές σήμερα Πέμπτη, παρουσιάζοντας τα μετάλλια της διοργάνωσης.

Τα μετάλλια, σε εξαγωνικό σχήμα, θα φέρουν στο κέντρο τους σφυρηλατημένο σίδερο, προερχόμενο από το μνημείο.

Η ιδέα ήταν να συνδεθούν οι Αγώνες με τα σύμβολα της Γαλλίας, εξήγησε ο Τιερί Ρεμπούλ, δημιουργικός διευθυντής του «Παρίσι 2024».

«Το απόλυτο σύμβολο του Παρισιού και της Γαλλίας είναι ο Πύργος του Αϊφελ», δήλωσε ο Ρεμπούλ στους δημοσιογράφους. «Είναι η ευκαιρία για τους αθλητές να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι του Παρισιού», πρόσθεσε.

Ακρόπολη και θεά Νίκη

Σχεδιασμένα από τον οίκο Chaumet, τα μετάλλια των 18 γραμμαρίων σε εξαγωνικό σχήμα, το οποίο θεωρείται αντιπροσωπευτικό της Γαλλίας, είναι κατασκευασμένα από σίδερα που είχαν αφαιρεθεί από τον Πύργο κατά τη διάρκεια παλαιότερων εργασιών συντήρησης.

Φυλάσσονταν επί χρόνια σε αποθήκη, σε άγνωστη τοποθεσία.

Τα σφυρηλατημένα σίδερα, που θα βρίσκονται στο κέντρο των χρυσών, ασημένιων και χάλκινων μεταλλίων, θα περιβάλλονται σχεδιαστικά από ακτίνες φωτός, οι οποίες θα μοιάζουν να εκρήγνυνται. To σχέδιο είναι εμπνευσμένο από τιάρα των αρχείων του οίκου Chaumet.

Στο πίσω μέρος των μεταλλίων θα απεικονίζεται η θεά της Νίκης, η οποία ορμά προς τα εμπρός, με την Ακρόπολη στη μία πλευρά και τον Πύργο του Αϊφελ στην άλλη.

Τα μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων θα παρουσιάζουν άποψη του Πύργου του Αϊφελ από κάτω και θα φέρουν τη σφραγίδα «Παρίσι 2024» σε γραφή Braille, αποτελώντας φόρο τιμής στον Γάλλο που την εφηύρε.

Τα 5.084 μετάλλια παράγονται από το νομισματοκοπείο της Γαλλίας, Monnaie de Paris.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT