Κρεμλίνο: «Φταίει η Ουκρανία» για τον θάνατο αμάχων στη Μαριούπολη

Κρεμλίνο: «Φταίει η Ουκρανία» για τον θάνατο αμάχων στη Μαριούπολη

Τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συγκρούσεις ή από αιτίες που σχετίζονται με τον πόλεμο, στην προσπάθεια της Ρωσίας να κατακτήσει τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τη Human Rights Watch

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι δεν έχει ακόμα εξετάσει την εκτίμηση της Human Rights Watch για το πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη, ωστόσο, κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι είναι υπεύθυνες για τον θάνατο πολλών αμάχων εκεί.

Τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συγκρούσεις ή από αιτίες που σχετίζονται με τον πόλεμο, στην προσπάθεια της Ρωσίας να κατακτήσει τη Μαριούπολη, μία από τις μεγαλύτερες μάχες στον σχεδόν διετή πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με τη Human Rights Watch.

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις πως χρησιμοποίησαν αμάχους στη Μαριούπολη ως ανθρώπινες ασπίδες και ότι τους πυροβολούσαν πισώπλατα.

«Δεν είχαμε χρόνο να εξοικειωθούμε με αυτό (την έκθεση) και δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστη μπορεί να θεωρηθεί η πληροφορία αυτή», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

«Αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πάρα πολλοί άμαχοι πέθαναν στα χέρια νεοναζί που προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τη Μαριούπολη εκείνη την περίοδο. Χρησιμοποίησαν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, τους πυροβόλησαν πισώπλατα. Αυτό το γνωρίζουμε και το γνωρίζουμε στα σίγουρα», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Δεν αναφέρθηκε σε αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό, τον οποίο έχει απορρίψει στο παρελθόν το Κίεβο.

Το σχόλιο για την αλλαγή στρατιωτικής ηγεσίας στην Ουκρανία

Σχετικά με την αλλαγή στη στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι «δεν θα αλλάξει την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες ότι αντικατέστησε τον απερχόμενο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Βαλέρι Ζαλούζνι με τον στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή