Κατάσχεται η περιουσία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία

Κατάσχεται η περιουσία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς της Ουκρανίας έκανε δεκτή την αξίωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνορώσου επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, Κυριακής. 

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μεριδίων της PJSC Pentopak, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine.

Η έκθεση της ΜΚΟ «Κέντρο δράσης κατά της διαφθοράς», η οποία στήριξε την αγωγή για την υπόθεση, ανέφερε ότι η σύζυγος του Ιβάν Σαββίδη εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια ορισμένων εταιρειών στην Ουκρανία, αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν στον ίδιο.

Το καλοκαίρι του 2023, το πρόγραμμα Trap Aggressor του think tank «StateWatch» συμπεριέλαβε τον Ιβάν Σαββίδη σε λίστα επιχειρηματιών, οι εταιρείες των οποίων στηρίζουν τη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Kyiv Independent

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή