Χαμενεΐ: Η Meta αφαίρεσε τους λογαριασμούς του σε Facebook και Instagram

Χαμενεΐ: Η Meta αφαίρεσε τους λογαριασμούς του σε Facebook και Instagram

Οι λογαριασμοί αφαιρέθηκαν λόγω «επανειλημμένης παραβίασης της πολιτικής για επικίνδυνες οργανώσεις και άτομα», ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους λογαριασμούς σε Facebook και Instagram του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, «κατέβασε» η Meta, με αφορμή την υποστήριξή του στη Χαμάς, μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Οπως ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή, οι λογαριασμοί αφαιρέθηκαν λόγω «επανειλημμένης παραβίασης της πολιτικής για επικίνδυνες οργανώσεις και άτομα».

«Δεν επιτρέπουμε σε οργανώσεις ή άτομα που διακηρύσσουν βίαιες αποστολές ή εμπλέκονται σε περπτώσεις βίας να έχουν παρουσία στις πλατφόρμες μας». Επισημαίνεται πως αυτό περιλαμβάνει και όσους έχουν χαρακτηριστεί «τρομοκράτες» από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως από λογαριασμούς που σχετίζονται με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, είχαν δημοσιευτεί έπαινοι για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο Χαμενεΐ υποστήριξε τη Χαμάς σε ομιλία του, λέγοντας: «Φιλάμε τα χέρια εκείνων που σχεδίασαν την επίθεση κατά του σιωνιστικού καθεστώτος».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χαμενεΐ εξακολουθεί να διατηρεί τον λογαριασμό του στο Χ.

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή