Γάζα: Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί για «καταστροφή» σε περίπτωση επίθεσης στη Ράφα

Γάζα: Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί για «καταστροφή» σε περίπτωση επίθεσης στη Ράφα

Το ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας καταγγέλλει «τη συνεχή παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και επισημαίνει την ανάγκη «να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει το Ισραήλ να προκαλέσει μία επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, η οποία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους άμαχους, θα προκαλέσει «ανθρωπιστική καταστροφή» προειδοποιεί η Σαουδική Αραβία, ζητώντας την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου κάνει λόγο για τις «εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες» μιας τέτοιας επιχείρησης.

Το Ριάντ πογραμμίζει δε «την κατηγορηματική απόρριψη και την απερίφραστη καταδίκη» για τον «αναγκαστικό εκτοπισμό… εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που αναγκάζονται να φύγουν για να σωθούν από τη βίαιη ισραηλινή επίθεση», στη Λωρίδα της Γάζας.

Οπως επισημαίνεται, το ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας καταγγέλλει «τη συνεχή παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και επισημαίνει την ανάγκη «να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει το Ισραήλ να προκαλέσει μία επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή, η ευθύνη της οποίας βαρύνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν την επίθεση».

Υπενθυμίζεται πως αφότου έδωσε εντολή στον στρατό να προετοιμάσει μια επίθεση εναντίον της Ράφα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε την Παρασκευή να του υποβληθεί ένα «διττό σχέδιο» για την «εκκένωση» των αμάχων και την «καταστροφή» της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή