Ρωσία: Απετράπη επίθεση με drone εναντίον εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσία: Απετράπη επίθεση με drone εναντίον εμπορικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

Ενα ουκρανικό ναυτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταστράφηκε και άλλα εξουδετερώθηκαν από πυρά του πυροβολικού ή συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, αναφέρει η Μόσχα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως αναχαίτισε ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος εναντίον «εμπορικών πλοίων μεταφοράς» το βράδυ της Παρασκευής, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας αναφέρει πως ένα ουκρανικό ναυτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που ενεπλάκη στην επίθεση, καταστράφηκε και άλλα εξουδετερώθηκαν, από πυρά του πυροβολικού ή συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, η Ουκρανία αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει «τρομοκρατική επίθεση εναντίον ρωσικών εμπορικών πλοίων μεταφοράς με τη χρήση ημι-καταδυόμενων ναυτικών ντρόουν».

Κανένα ρωσικό εμπορικό ή στρατιωτικό πλοίο δεν υπέστη ζημιές, τονίζεται στην ανακοίνωση. Επισημαίνεται πως το πρακτορείο Reuters δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επαληθεύσει τον ρωσικό απολογισμό.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία δεν έχει προβεί σε σχολιασμό, ενώ δεν είναι σαφής η ακριβής τοποθεσία στην οποία σημειώθηκε η επίθεση, με βάση τους ισχυρισμούς της Μόσχας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή