Τραμπ: Θα ενθάρρυνα τη Ρωσία να επιτεθεί σε όποιον σύμμαχο του ΝΑΤΟ δεν πληρώνει

Τραμπ: Θα ενθάρρυνα τη Ρωσία να επιτεθεί σε όποιον σύμμαχο του ΝΑΤΟ δεν πληρώνει

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα είπε ότι θα ενθάρρυνε τη Ρωσία να «κάνει ό,τι θέλει» απέναντι σε οποιαδήποτε χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ δεν εκπληρώνει τις οικονομικές της υποχρεώσεις στο πλαίσιο της Συμμαχίας, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στη Δύση, αλλά και την αντίδραση του Λευκού Οίκου. 

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε το εν λόγω σχόλιο σε Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όπως περιέγραψε, ένας ηγέτης «μεγάλης χώρας» τον ρώτησε τι θα έκανε σε ένα υποθετικό σενάριο, κατά το οποίο μια χώρα που δεν έχει πληρώσει τα απαιτούμενα, δεχόταν επίθεση από τη Ρωσία. «Με ρώτησε, οι ΗΠΑ θα βοηθούσαν αυτή τη χώρα;», ανέφερε και πρόσθεσε: 

«Του είπα: Δεν έχεις πληρώσει; Δεν τηρείς τους κανόνες; Όχι, δεν θα σε προστατεύσω. Στην πραγματικότητα, θα τους ενθάρρυνα (τους Ρώσους) να κάνουν ό,τι θέλουν. Πρέπει να πληρώσεις». 

Αντίδραση Λευκού Οίκου

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τραμπ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου καταλόγισε στον πρώην πρόεδρο πως «ενθαρρύνει εισβολές κατά των στενότερων συμμάχων μας από δολοφονικά καθεστώτα», ενώ χαρακτήρισε τα όσα είπε ο Τραμπ «αποκρουστικά και απαράδεκτα».

Πρόσθεσε ότι η δήλωση «θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια, την παγκόσμια σταθερότητα και την οικονομία μας».

με πληροφορίες από BBC, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή