Ουκρανία: Επιθέσεις με drone σε αγωγό φυσικού αερίου και κτίρια στο λιμάνι του Μικολάιβ

Ουκρανία: Επιθέσεις με drone σε αγωγό φυσικού αερίου και κτίρια στο λιμάνι του Μικολάιβ

Τουλάχιστον ένας πολίτης τραυματίστηκε από τις επιθέσεις, που είχαν στόχο κυρίως την πόλη - λιμάνι της νότιας Ουκρανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο και τη νότια Ουκρανία, όπου Oυκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ζημιές σε αγωγό φυσικού αερίου και σε κτίρια κατοικιών στο λιμάνι του Μικολάιβ.

Η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε στο Telegram ότι τα συστήματα αεράμυνάς της ενεργοποιήθηκαν για περισσότερες από πέντε ώρες και κατέστρεψαν 26 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που εκτοξεύθηκαν από τη Ρωσία πάνω από νότιες περιοχές της χώρας, κυρίως πάνω από την περιοχή του Μικολάιβ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το Reuters.

Τουλάχιστον ένας πολίτης τραυματίστηκε, ανέφερε ο στρατός.

«Προτεραιότητα για τον εχθρό ήταν και πάλι η παράκτια λωρίδα υποδομών και οι αγροτοβιομηχανικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο στρατός.

Στο Κίεβο, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι τα συστήματα αεράμυνάς της κατέστρεψαν 40 από τα 45 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αεροπορικός συναγερμός

«Ο αεροπορικός συναγερμός στην πρωτεύουσα διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες», δήλωσε στο Telegram ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

Πρόσθεσε ότι πάνω από το Κίεβο όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κατά την προσέγγισή τους, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο ουρανός πάνω από το Κίεβο κηρύχθηκε καθαρός λίγο πριν από τις 4 π.μ. (0200 GMT).

Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν αυξήσει τις αεροπορικές επιθέσεις τους μακριά από τη μετωπική γραμμή τους τελευταίους μήνες, στοχεύοντας η μία τις κρίσιμες ενεργειακές, στρατιωτικές και μεταφορικές υποδομές της άλλης.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή