Συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον πρώην σφοδρό επικριτή του, Χαβιέρ Μιλέι

Συνάντηση του πάπα Φραγκίσκου με τον πρώην σφοδρό επικριτή του, Χαβιέρ Μιλέι

Προτού θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, ο Μιλέι είχε προσβάλει τον Φραγκίσκο με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς, ωστόσο έχει ρίξει τους τόνους από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πάπας Φραγκίσκος συνάντησε σήμερα Κυριακή τον συμπατριώτη του και υπερφιλελεύθερο πρόεδρο της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, μέχρι πρότινος σφοδρό επικριτή του, κατά τη διάρκεια τελετής στο Βατικανό, την παραμονή επίσημης συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών.

Ενώπιον εκατοντάδων πιστών, ο Φραγκίσκος πρωτοστάτησε σε τελετή αγιοποίησης στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου για την Αργεντινή Μαρία Αντονία ντε Παζ ι Φιγκερόα, γνωστή ως «Mama Antula», γυναίκα που έζησε τον 18ο αιώνα και απαρνήθηκε τα πλούτη της οικογένειάς της για να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό της έργο.

Ο Μιλέι κάθισε στην πρώτη σειρά για να παρακολουθήσει τη λειτουργία και στο τέλος συνομίλησε για λίγο με τον πάπα, αντήλλαξαν χειραψίες και αγκαλιάστηκαν. Ο Αργεντίνος πρόεδρος αναμένεται να έχει ιδιωτική ακρόαση αύριο με τον ποντίφικα.

Πληθωρισμός στο 200%

Η τελετή έλαβε χώρα την ώρα που η Αργεντινή βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική κρίση εδώ και δεκαετίες, με τον πληθωρισμό στο 200% και πλέον και τον νεοαφιχθέντα στην εξουσία Μιλέι να βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την απόρριψη από το κοινοβούλιο μεγάλου σχεδίου μεταρρυθμίσεων.

Προτού θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, ο Μιλέι είχε προσβάλει τον Φραγκίσκο με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς, ωστόσο έχει ρίξει τους τόνους από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο.

Ο πάπας «είναι ο σημαντικότερος Αργεντίνος στην ιστορία» δήλωσε χθες στο Radio Mitre ο επικεφαλής του κράτους της Αργεντινής.

Στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Χαβιέρ Μιλέι είπε πως ανυπομονεί για «πολύ εποικοδομητικό διάλογο» με τον Φραγκίσκο και ελπίζει ότι η υγεία του 87χρονου ποντίφικα θα είναι επαρκώς καλή για να ταξιδέψει στην Αργεντινή.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή