Ιταλία: Αγρότες θα διαδηλώσουν την Πέμπτη στο κέντρο της Ρώμης

Ιταλία: Αγρότες θα διαδηλώσουν την Πέμπτη στο κέντρο της Ρώμης

Αγρότες από τη νότια και την κεντρική Ιταλία πρόκειται να διαδηλώσουν την Πέμπτη το απόγευμα, στην περιοχή Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγρότες από τη νότια και την κεντρική Ιταλία πρόκειται να διαδηλώσουν την Πέμπτη το απόγευμα, στην περιοχή Τσίρκο Μάσιμο της Ρώμης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στην επικείμενη κινητοποίηση αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου είκοσι χιλιάδες άτομα, όχι μόνο αγρότες αλλά και αλιείς, οδηγοί και ιδιοκτήτες φορτηγών και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πίσω από την κινητοποίηση της Πέμπτης βρίσκεται το κίνημα των «Ιταλών Αγροτών που Εξαπατήθηκαν».

Ωστόσο, σημαντικό μέρος των αγροτών της χώρας δεν πρόκειται να στηρίξει την εν λόγω πρωτοβουλία. Πρόκειται για τα μέλη της ομάδας «Αγροτική Απελευθέρωση», τα οποία την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκαν με τον Ιταλό υπουργό Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα και τώρα περιμένουν τις οριστικές προτάσεις της κυβέρνησης.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έχει προτείνει φοροαπαλλαγή για τους αγρότες με εισόδημα μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει να δίνει μάχη κατά του «συνθετικού κρέατος» και ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο να αυξηθεί το κέρδος των αγροτών από την πώληση των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ευελπιστεί να υπογράψει συμφωνία με τους αγρότες που προσήλθαν σε διάλογο, ει δυνατόν μέχρι την Τρίτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή