Λόιντ Οστιν: Στην υφυπουργό του μεταβίβασε τις εξουσίες του ο Αμερικανός ΥΠΑΜ

Λόιντ Οστιν: Στην υφυπουργό του μεταβίβασε τις εξουσίες του ο Αμερικανός ΥΠΑΜ

Αγνωστο πόσο θα παραμείνει πλέον στο νοσοκομείο, σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του προστάτη, μεταβίβασε τις εξουσίες του στην υφυπουργό του χθες Κυριακή, μερικές ώρες μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο εξαιτίας «επείγοντος προβλήματος στην ουροδόχο κύστη», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο 70χρονος υπουργός παρέδωσε τις εξουσίες του αξιώματός του στην Κάθλιν Χιξ.

«Περί τις 16.55 [ώρα Ουάσιγκτον, 23.55 ώρα Ελλάδος], ο υπουργός Οστιν μεταβίβασε τα καθήκοντά του» στην υφυπουργό του Κάθλιν Χιξ, η οποία τα «ανέλαβε», εξήγησε ο Πατ Ράιντερ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας πως ο Λ. Οστιν εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία και ότι ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Πλέον είναι πολύ πιθανόν η Κ. Χιξ να ταξιδέψει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες αντί του Λ. Οστιν για να συμμετάσχει εκ μέρους των ΗΠΑ στη συνάντηση υπουργών για την Ουκρανία.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής [τοπική ώρα, 6.30 το πρωί της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος] το νοσοκομείο «Γουόλτερ Ριντ», όπου νοσηλεύεται ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, ανακοίνωσε ότι είναι άγνωστο για πόσο διάστημα θα παραμείνει σε νοσηλεία ο κ. Οστιν.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν προστίθεται πως η προοπτική της υγείας του υπουργού είναι θετική και η λοίμωξη που έχει υποστεί δεν αναμένεται να αλλάξει την πορεία προς την πλήρη ανάνηψή του.

Ο Λ. Οστιν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Ουάσινγκτον για θεραπεία «συμπτωμάτων που υποδηλώνουν ένα πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη», είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, διευκρινίζοντας ότι έχει ενημερωθεί ο Λευκός Οίκος.

Ο πρώην στρατιωτικός και νυν πολιτικός, στον οποίο διαγνώστηκε καρκίνος του προστάτη και τον Δεκέμβριο υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αντιμετώπισή του, εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο, στα προάστια της Ουάσιγκτον, αυτή τη φορά με πλήρη διαφάνεια, σε αντίθεση με την εισαγωγή του τον Δεκέμβριο για την οποία δεν είχε ενημερωθεί ούτε καν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ακολούθως ο κ. Οστιν είχε ζητήσει δημοσίως συγγνώμη για την ανθρώπινη, όπως είπε, αδυναμία του όσον αφορά την αποκάλυψη της ασθένειάς του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή