Χαμάς: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα αποτελούν συνέχεια του «γενοκτονικού πολέμου»

Χαμάς: Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα αποτελούν συνέχεια του «γενοκτονικού πολέμου»

Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 50 άνθρωποι στη Ράφα ήρθαν έπειτα από ανακοίνωση του Ισραήλ για την απελευθέρωση δύο Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στην περιοχή

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαμάς ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα ότι οι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί που εξαπέλυσε ο στρατός του Ισραήλ στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αποτελούν τη συνέχεια του «γενοκτονικού πολέμου» που διεξάγει και της προσπάθειας βίαιου εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού.

Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο προσωπικό των υπηρεσιών υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως τουλάχιστον 52 άμαχοι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ μεταδίδει από την πλευρά του πως τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Δεκάδες άλλοι είναι τραυματίες.

Απελευθέρωση δύο ομήρων

Νωρίτερα, οι υπηρεσίες ασφαλείας και ο στρατός του Ισραήλ είχαν ανακοινώσει πως απελευθέρωσαν δύο ομήρους που είχαν απαχθεί την 7η Οκτωβρίου από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια επιχείρησης τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Ο Φερνάντο Σιμόν Μαρμάν, 60 ετών, και ο Λουίς Χαρ, 70 ετών, ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επιχείρησης στη Ράφα που διεξήγαγαν από κοινού ο στρατός, η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας) και η αστυνομία», σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Οι όμηροι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σίμπα, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε η δομή υγείας. Γιατροί επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται «σε καλή κατάσταση».

Αναφορές για νέο «συμβάν» στην Ερυθρά

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς έχει αυξήσει την ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

Η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι έλαβε πληροφορίες για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα της Υεμένης.

«Οι Αρχές διενεργούν έρευνα», ανέφερε η υπηρεσία σε ενημερωτικό δελτίο που μεταφόρτωσε στο X (το πρώην Twitter).

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT