ΗΠΑ: Προβάδισμα 11 μονάδων για τον Τραμπ έναντι του Μπάιντεν στο μέτωπο της οικονομίας

ΗΠΑ: Προβάδισμα 11 μονάδων για τον Τραμπ έναντι του Μπάιντεν στο μέτωπο της οικονομίας

Παρά τα θετικά οικονομικά στοιχεία του τελευταίου διαστήματος, ο νυν πρόεδρος δυσκολεύεται να πείσει τους Αμερικανούς για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών του

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.006 ατόμων το διάστημα μεταξύ 2 και 5 Φεβρουαρίου για τους Financial Times και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (University of Michigan Ross), το 42% των Αμερικανών θεωρεί ότι ο Τραμπ θα ήταν καλύτερος ως διαχειριστής της αμερικανικής οικονομίας. Συγκριτικά, μόνο το 31% επιλέγει τον Μπάιντεν, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξεως του 21% που δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Το προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν στο μέτωπο της οικονομίας έρχεται ωστόσο (παραδόξως;) σε μια περίοδο κατά την οποία η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει.

Η ισχυρή ανάπτυξη, οι πολλές νέες θέσεις εργασίες και η πτώση του πληθωρισμού θα μπορούσαν, κατά μία άποψη, να βελτιώσουν τις πιθανότητες επανεκλογής του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία.

Oπως φαίνεται ωστόσο, ο νυν πρόεδρος δυσκολεύεται να πείσει τους ψηφοφόρους ότι οι πολιτικές του βελτιώνουν την οικονομική τους κατάσταση.

Το 46% των Αμερικανών δηλώνει, όταν καλείται να περιγράψει την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση, ότι μπορεί να «ζήσει άνετα» ή «να αντεπεξέλθει στα έξοδά του και να του μείνει κάτι στην άκρη», ενώ υπάρχει και ένα 27% που υποστηρίζει ότι οι συνολικές οικονομικές συνθήκες επί του παρόντος στις ΗΠΑ είναι «εξαιρετικές» ή «καλές».

Την ίδια ώρα ωστόσο, μόλις το 36% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν χειρίζεται την αμερικανική οικονομία.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία του FT-Michigan Ross poll, οι απόφοιτοι πανεπιστημίου έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν θετική άποψη για την οικονομία, σε σύγκριση με όσους δεν έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο, ενώ ο Τραμπ συνεχίζει να έχει υψηλότερα ποσοστά δημοτικότητας μεταξύ των εισοδηματικά χαμηλότερων στρωμάτων.

Με πληροφορίες από FT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT