Βρετανία: Κυρώσεις σε βάρος Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Οχθη

Βρετανία: Κυρώσεις σε βάρος Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Οχθη

Πρόκειται για τέσσερις εποίκους οι οποίοι είχαν επιτεθεί σε Παλαιστίνιους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων Ισραηλινών υπηκόων, για βίαιη επίθεση κατά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη από το Ισραήλ, Δυτική Οχθη. Τα μέτρα επιβάλλουν αυστηρούς οικονομικούς και ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τα τέσσερα άτομα, τα οποία σύμφωνα με τη Βρετανία ενεπλάκησαν σε «κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Ακραίοι Ισραηλινοί έποικοι απειλούν Παλαιστίνιους, συχνά με την απειλή όπλου, και τους αναγκάζουν να φύγουν από γη που είναι νόμιμα δική τους», ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

«Αυτή η συμπεριφορά είναι παράνομη και απαράδεκτη. Το Ισραήλ θα πρέπει επίσης να αναλάβει πιο ισχυρή δράση προκειμένου να σταματήσει τη βία των εποίκων. Πολύ συχνά, βλέπουμε δεσμεύσεις που έχουν γίνει και λόγους που έχουν δοθεί, αλλά δεν ολοκληρώνονται», προσθέτει. 

Το βρετανικό Φόρεϊν Οφις ανέφερε πως στη διάρκεια του περασμένου έτους σημειώθηκε βία άνευ προηγουμένου από εποίκους στη Δυτική Οχθη.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν επίσης κυρώσεις νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε βάρος τεσσάρων Ισραηλινών που κατηγορούνται ότι ενεπλάκησαν σε βία εποίκων στη Δυτική Οχθη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή