Δίκη Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών πρότειναν οι εισαγγελείς

Δίκη Μπελέρη: Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών πρότειναν οι εισαγγελείς

Στις 28 Φεβρουαρίου συνεχίζεται η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 28 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, στο ειδικό δικαστήριο SPAK στην Αλβανία. 

Σημειώνεται ότι στην ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο τον κ. Μπελέρη για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς προτείνοντας την ποινή φυλάκισης 2 χρόνια και 6 μηνών. Για τον συγκατηγορούμενο, Παντελή Κοκαβέση η εισαγγελία πρότεινε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου με ανασταλτικό χαρακτήρα λόγο προβλημάτων υγείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος δήμαρχος Χειμάρρας είπε απευθυνόμενος στους δικαστές: «Εχω παράπονο για το πώς λειτουργεί η εισαγγελία. Συνεχώς δεν δέχεται δικά μου στοιχεία και τα απορρίπτει, δεν ανακρίνει τα άτομα που έχουμε υποδείξει ως μάρτυρες και στην υπόθεσή μου έχει γίνει πλαστογραφία αποδεικτικών στοιχείων. Οποίος πλαστογράφησε έγγραφα του αλβανικού κράτους φέρει ποινική ευθύνη».

«Εδώ στην Αλβανία δεν έχουμε αμερόληπτη δικαιοσύνη. Η διαδικασία έχει πολιτικά κίνητρα και βλέπουμε ο πρωθυπουργός να παρεμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Εχετε αφήσει τον λαό της Χειμάρρας χωρίς τον δήμαρχό της. Αυτή είναι μια πολιτική φυλακή και δεν μου επιτρέπετε να ορκιστώ ως δήμαρχος», τόνισε ο κ. Μπελέρης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή