Τουρκία: Συνελήφθη Ρώσος ως μέλος του ISIS – Εργαζόταν στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

Τουρκία: Συνελήφθη Ρώσος ως μέλος του ISIS – Εργαζόταν στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου

Η τουρκική αντιτρομοκρατική συνέλαβε, ως ύποπτο για σχέσεις με το καλούμενο Ισλαμικό Κράτος, έναν Ρώσο πολίτη ο οποίος εργαζόταν με ψεύτικη ταυτότητα στον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική αντιτρομοκρατική συνέλαβε, ως ύποπτο για σχέσεις με το καλούμενο Ισλαμικό Κράτος, έναν Ρώσο πολίτη ο οποίος εργαζόταν στον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου της νότιας Τουρκίας.

Ο ύποπτος που συνελήφθη εργαζόταν με ψεύτικη ταυτότητα στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου τον οποίο κατασκευάζει η ρωσική Rosatom στη Μερσίνα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει συλλάβει 147 άτομα ως ύποπτα για δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε 33 επαρχίες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ένας Τούρκος πολίτης σκοτώθηκε στην ιταλική καθολική εκκλησία Santa Maria στην Κωνσταντινούπολη από τα πυρά δύο ενόπλων που φέρεται να σχετίζονταν με το ISIS.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή