Η Nvidia ξεπέρασε την Amazon σε αξία για πρώτη φορά από το 2002

Η Nvidia ξεπέρασε την Amazon σε αξία για πρώτη φορά από το 2002

Το ορόσημο επιτεύχθηκε για λίγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, αλλά τελικά αντιστράφηκε μέχρι το τέλος της ημέρας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Nvidia ξεπέρασε την Amazon και έγινε η τέταρτη πιο πολύτιμη εταιρεία στην Αμερική και η πέμπτη παγκοσμίως. Το ορόσημο επιτεύχθηκε για λίγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας, αλλά τελικά αντιστράφηκε μέχρι το τέλος της ημέρας.

Την Τρίτη, η μετοχή της Nvidia σημείωσε άλμα περίπου 1% παρά την ευρύτερη πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά, ενώ η μετοχή της Amazon υποχώρησε κατά περίπου 1,5%. Η Nvidia δεν αξίζει περισσότερο από την Amazon από τον Απρίλιο του 2002, που ήταν μια περίοδος αδυναμίας και για τις δύο εταιρείες. 

Τότε, η Nvidia είχε αποτίμηση περίπου 6 δισ. δολαρίων, σε σύγκριση με την αποτίμηση 5,5 δισ. δολαρίων της Amazon. Εκτοτε, και οι δύο εταιρείες έχουν δει τις τιμές των μετοχών τους να εκτινάσσονται κατά περισσότερο από 24.000%.

Τώρα, λόγω της μεγάλης ζήτησης για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της, η Nvidia έφτασε σε αποτίμηση 1,80 τρισ. δολαρίων — περίπου 36 δισ. δολάρια πάνω από την αποτίμηση 1,76 τρισ. δολαρίων της Amazon και περίπου 20 δισ. δολάρια πίσω από την επόμενη μεγαλύτερη εταιρεία, την Alphabet.

Οι εταιρείες που αξίζουν περισσότερο από την Nvidia είναι η Saudi Aramco, η Apple και η Microsoft.

Πηγή: MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή