Η Γερμανία πέτυχε τον στόχο του 2% του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά από το 1992

Η Γερμανία πέτυχε τον στόχο του 2% του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά από το 1992

Οι δαπάνες του Βερολίνου για την Αμυνα αυξήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία πέτυχε τον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανά το 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της για την Αμυνα για πρώτη φορά από το 1992, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων dpa σήμερα Τετάρτη.

Οι δαπάνες της χώρας αυξήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.

Η γερμανική κυβέρνηση διαθέτει το ισοδύναμο των 73,41 δισ. δολ. για αμυντικές δαπάνες κατά το τρέχον έτος, ανέφερε το dpa.

Ρεκόρ για τη Γερμανία

Πρόκειται για ποσό-ρεκόρ για τη Γερμανία σε απόλυτους αριθμούς και θα αντιστοιχεί στο 2,01% του ΑΕΠ. Το υπουργείο Αμυνας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς είχε δηλώσει αυτή την εβδομάδα ότι η Γερμανία θα επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής ακριβή στοιχεία.

Συνάντηση υπουργών Αμυνας

Οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ πρόκειται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη. Σήμερα Τετάρτη πραγματοποιείται ξεχωριστή συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για την Αμυνα της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση Σολτς έχει προβάλει την αύξηση των αμυντικών δαπανών της σε μία περίοδο αβεβαιότητας για τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το Σαββατοκύριακο εξόργισε τους συμμάχους λέγοντας ότι θα αρνηθεί να προστατεύσει τα μέλη του ΝΑΤΟ που δεν δαπανούν αρκετά για την άμυνα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή