Κρεμλίνο: Μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ μπορεί να γίνει μόνο «σιωπηρά»

Κρεμλίνο: Μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ μπορεί να γίνει μόνο «σιωπηρά»

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απελευθέρωση του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν και του δημοσιογράφου Εβαν Γκερσκόβιτς

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο, σε ερώτηση που του τέθηκε σήμερα αναφορικά με πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ, επανέλαβε τη θέση του ότι τέτοιου είδους υποθέσεις μπορούν να επιλυθούν «σιωπηρά», το οποίο σημαίνει ότι δεν θα κάνει κάποιο σχόλιο περί διαπραγματεύσεων.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απελευθέρωση του πρώην πεζοναύτη Πολ Γουίλαν και του δημοσιογράφου Εβαν Γκερσκόβιτς, που και οι δύο κρατούνται σε ρωσικές φυλακές κατηγορούμενοι για κατασκοπεία, κάτι που αρνούνται. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Aντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες ότι μίλησε στον Γουίλαν, σε μια σπάνια τηλεφωνική επικοινωνία.

Ερωτηθείς εάν γίνεται προετοιμασία για ανταλλαγή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Θέλω να θυμίσω τα λόγια του προέδρου (Βλαντιμίρ) Πούτιν στην πρόσφατη συνέντευξή του ότι σε αυτά τα ζητήματα αρέσει η σιωπή και μπορούν να επιλυθούν μόνο σιωπηρά».

«Κατά συνέπεια, προς τα δικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα της αμερικανικής πλευράς, τα συμφέροντα των εμπλεκόμενων, είναι καλύτερο όλο αυτό να αποφασιστεί σιωπηρά».

Ο Πούτιν άφησε να εννοηθεί σε συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον την περασμένη εβδομάδα ότι σε αντάλλαγμα για τον Γκερσκόβιτς η Μόσχα θέλει η Γερμανία να αφήσει ελεύθερο τον Βαντίμ Κράσικοφ, που καταδικάστηκε το 2019 για τη δολοφονία Τσετσένου αντιφρονούντα στο Βερολίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή