ΗΠΑ: Οι millennials ξέρουν να επενδύουν

ΗΠΑ: Οι millennials ξέρουν να επενδύουν

Εχουν αυξήσει τον πλούτο τους κατά 80% από το 2019, κυρίως μέσω των επενδύσεων σε μετοχές

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αμερικανοί ηλικίας μεταξύ 18 και 40 ετών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι millennials, είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά 80% από τις αρχές του 2019 έως τα τέλη του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης. 

Ο λόγος είναι η έκρηξη της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων και κυρίως, των επενδύσεών τους σε μετοχές. Οι νέοι επενδυτές είναι πιο πιθανό να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μετοχές και πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία από τους μεγαλύτερους, που είναι πιο κοντά στη συνταξιοδότηση και τείνουν να έχουν τα χρήματά τους επενδεδυμένα σε ασφαλέστερα μέρη, όπως ομόλογα.

Το στοίχημα των millennials στις μετοχές απέδωσε, καθώς ο S&P 500 αυξήθηκε περίπου 90% από το 2019 έως το 2023 και, σύμφωνα με τη Fed της Νέας Υόρκης, με αυτό τον τρόπο η νέα γενιά κατάφερε να κλείσει ελαφρώς το χάσμα πλούτου της με τους μεγαλύτερους Αμερικανούς.

Ακόμη και έτσι όμως το χάσμα παραμένει. Από το 2019, άτομα κάτω των 40 ετών κατείχαν το 4,9% του συνολικού πλούτου των ΗΠΑ, παρόλο που αποτελούν το 37% του πληθυσμού. Οσοι είναι άνω των 54 ετών (παρόμοιο μερίδιο του πληθυσμού), κατείχαν το 71,6% του συνολικού πλούτου. Κοντά στο τέλος του 2023, οι κάτω των 40 ετών ήλεγχαν το 6,7% του συνολικού πλούτου, ενώ οι άνω των 54 ετών είχαν το 72,8%. 

Ωστόσο, η αύξηση του πλούτου για τους νέους αντανακλά επίσης μια απλή συνάρτηση των μαθηματικών. Τα σημεία εκκίνησης έχουν σημασία. Οι παλαιότερες γενιές είχαν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία το 2020, επομένως η ανάπτυξή τους είναι πιο αργή. Οι νεότεροι είχαν λιγότερα, άρα ήταν πολύ πιο εύκολο για αυτούς.

Με άλλα λόγια, είναι ευκολότερο για την αξία ενός χαρτοφυλακίου μετοχών 1.000 δολαρίων να διπλασιαστεί από την αξία ενός σπιτιού 300.000 δολαρίων να αυξηθεί κατά παρόμοιο ποσοστό.

Πηγή: MoneyReview

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή