Τάκερ Κάρσλον: Μετά τους επαίνους, το «τρολάρισμα» του Πούτιν

Τάκερ Κάρσλον: Μετά τους επαίνους, το «τρολάρισμα» του Πούτιν

Την περασμένη εβδομάδα, το Κρεμλίνο επαινούσε τον Κάρλσον, τονίζοντας ότι διαφέρει και για αυτό ο Ρώσος πρόεδρος τον επέλεξε για την πρώτη του συνέντευξη σε δυτικό μέσο μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Χθες Τετάρτη, ο Πούτιν προέβη σε δηκτικά σχόλια κατά του πρώην παρουσιαστή του Fox News

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε χθες, Τετάρτη. ότι «δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος» από τη συνέντευξη της περασμένης εβδομάδας με τον Τάκερ Κάρλσον, επειδή ο συντηρητικός Αμερικανός δημοσιογράφος, πρώην παρουσιαστής του Fox News, δεν τον πίεσε αρκετά.

Μιλώντας στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν αναφερόμενος στον Κάρλσον δήλωσε: «Ειλικρινά πίστευα ότι θα ήταν επιθετικός και θα έκανε τις λεγόμενες αιχμηρές ερωτήσεις. Και δεν ήμουν απλώς έτοιμος για αυτό, το ήθελα, γιατί θα μου έδινε την ευκαιρία να απαντήσω με έντονο τρόπο… Αλλά επέλεξε διαφορετική τακτική».

Φυσικά, εάν ο Πούτιν ήθελε πράγματι να τα βγάλει πέρα ​​με έναν τρομερό αντίπαλο, το Κρεμλίνο δεν θα επέλεγε τον Κάρλσον για την πρώτη του συνέντευξη με Δυτικό δημοσιογράφο από τότε που ξεκίνησε την πλήρη εισβολή του στην Ουκρανία.

Ο Κάρλσον είχε γίνει γνωστός για φιλορωσικές θέσεις του πριν ακόμα πάρει τη συνέντευξη από τον Πούτιν. Είχε επίσης γίνει γνωστός περισσότερο για τις φιλικές τους σχέσεις με αυταρχικούς πολιτικούς παρά για τα ρεπορτάζ του.

Αποδείχθηκε «υπομονετικός»

Ο Πούτιν χαμογέλασε περιγράφοντας την παθητικότητα του Κάρλσον στον Ρώσο τηλεοπτικό παρουσιαστή Πάβελ Ζαρούμπιν:

«Προσπάθησε να με διακόψει πολλές φορές, αλλά και πάλι, παραδόξως για Δυτικό δημοσιογράφο, αποδείχθηκε υπομονετικός και με άκουσε για αρκετή ώρα. Υπήρξαν διάλογοι, ειδικά εκείνοι που σχετίζονται με την Ιστορία. Δεν μου έδωσε λόγο να κάνω αυτό για το οποίο ήμουν έτοιμος. Ειλικρινά λοιπόν, δεν ένιωσα πλήρη ικανοποίηση από αυτή τη συνέντευξη».

Την περασμένη εβδομάδα, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε συνέντευξη στον Κάρλσον «επειδή η προσέγγισή του διαφέρει από τη μονόπλευρη ενημέρωση πολλών παραδοσιακών Δυτικών μέσων ενημέρωσης».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ακόμα πως τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν προσπαθούν ούτε καν να φαίνονται αμερόληπτα πλέον στις αναφορές τους για τη Ρωσία και είχε τονίσει ότι στη Μόσχα δεν υπήρχε διάθεση απευθείας επικοινωνίας μαζί τους.

Προτιμά τον Μπάιντεν

Σχετικά με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Νοέμβριο, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι θα προτιμούσε να δει τον σημερινό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να επανεκλέγεται από το να δει επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ.

Οπως είπε, προτιμά τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ επειδή είναι «πιο προβλέψιμος» σε σύγκριση με τον Ρεπουμπλικανό πρώην ένοικο του Λευκού Οίκου.

Συμπλήρωσε πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή