Ισραήλ: Οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς

Ισραήλ: Οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς

Σύμφωνα με το Ισραήλ, πρόκειται για «επιχείρηση ακριβείας και περιορισμένης έκτασης» στο νοσοκομείο όπου, όπως υποστηρίζει, κρύβονται εξτρεμιστές της Χαμάς.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι ειδικές δυνάμεις του εισέβαλαν στο ήδη υπό πολιορκία νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιουνίς.

Όπως ανακοίνωθηκε, διεξάγουν «επιχείρηση ακριβείας και περιορισμένης έκτασης» στο νοσοκομείο όπου, όπως υποστηρίζουν κρύβονται εξτρεμιστές της Χαμάς. Επιπλέον, το Ισραήλ ισχυρίζεται πως διαθέτει «αξιόπιστες πληροφορίες» πως εντός του νοσοκομείου βρίσκονται κρυμμένοι ισραηλινοί όμηροι. 

«Διεξάγουμε ακριβείς επιχειρήσεις διάσωσης -όπως και στο παρελθόν- όπου οι πληροφορίες μας υποδεικνύουν ότι μπορεί να βρίσκονται όμηροι» ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Μία ημέρα πριν, οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) είχαν δώσει εντολής σε χιλιάδες εκτοπισμένους να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Τις τελευταίες ημέρες στους χώρους των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται υπό ισραηλινή πολιορκία, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι ενώ οι εχθροπραξίες επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ειδικά στη Χαν Γιούνις. 

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν το μοναδικό μεγάλο νοσοκομείο που ήταν τις τελευταίες εβδομάδες προσβάσιμο στη Χαν Γιουνίς και το μεγαλύτερο που εξακολουθεί να λειτουργεί στη Γάζα. 

Πηγή: BBC/Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή