Ο Τραμπ στο εδώλιο: Αρχίζει τον Μάρτιο η δίκη για τα χρήματα στην πορνοστάρ

Ο Τραμπ στο εδώλιο: Αρχίζει τον Μάρτιο η δίκη για τα χρήματα στην πορνοστάρ

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπόθεση χρηματισμού της πρώην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, θα αρχίσει να εκδικάζεται στις 25 Μαρτίου, παρά τις ενστάσεις που είχε εγείρει η πλευρά Τραμπ.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 77χρονος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε σήμερα, ενώπιον της αμερικανικής Δικαιοσύνης, αυτήν τη φορά περνώντας τις «πύλες» δικαστηρίου στο Μανχάταν.

Ο δικαστής της Νέας Υόρκης, Χουάν Μέρτσαν, του ανακοίνωσε, λίγη ώρα μετά την είσοδό του στο δικαστήριο, ότι η υπόθεση χρηματισμού της πρώην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, θα αρχίσει να εκδικάζεται ενώπιον σώματος ενόρκων στις 25 Μαρτίου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πρώτη ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ βρέθηκε στο στόχαστρο επειδή παρουσίασε ως «νομικά έξοδα» τα συνολικά 130.000 δολάρια που είχε δώσει, μέσω του τότε δικηγόρου του, Μάικλ Κόεν, στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, προκειμένου εκείνη να μην μιλήσει στα μίντια για την ερωτική σχέση που είχε παλαιότερα μαζί του.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Αλβιν Λ. Μπραγκ, πήγε ωστόσο ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ θα πρέπει να διωχθεί επειδή απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ψηφοφόρους προεκλογικά, παρεμβαίνοντας έτσι στην εκλογική διαδικασία.

Η καταβολή χρημάτων προκειμένου κάποιος να κρατήσει το στόμα του κλειστό, στο πλαίσιο ενός συμφωνητικού εχεμύθειας για παράδειγμα, δεν είναι παράνομη στις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Τραμπ κατηγορείται ότι παραποίησε τα στοιχεία στις φορολογικές του δηλώσεις με στόχο να αποκρύψει ένα πιθανό σκάνδαλο από τους ψηφοφόρους.

Οι δικηγόροι του Τραμπ υποστηρίζουν ότι ο (Δημοκρατικός) εισαγγελέας Αλβιν Μπραγκ στοχοποίησε τον πελάτη τους για «πολιτικούς λόγους» και, μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ζητούν να μην ξεκινήσει καν δίκη για την εν λόγω υπόθεση.

Ο δικαστής της Νέας Υόρκης, Χουάν Μέρτσαν, απέρριψε ωστόσο τις ενστάσεις τους και έτσι ανοίγει πια ο δρόμος προκειμένου να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης τον Μάρτιο. 

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή