Ισραήλ: Δυσαρέσκεια για αξιωματούχο του ΟΗΕ – Δήλωσε ότι η Χαμάς «είναι πολιτικό κίνημα»

Ισραήλ: Δυσαρέσκεια για αξιωματούχο του ΟΗΕ – Δήλωσε ότι η Χαμάς «είναι πολιτικό κίνημα»

«Ντροπή του», έγραψε στο Χ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραελ Κατς. «Η στάση του ΟΗΕ υπέρ της Χαμάς αποκαλύπτεται σε ζωντανή μετάδοση», ανέφερε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Ισραήλ αναφορά του επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η Χαμάς «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά πολιτικό κίνημα».

«Ντροπή του», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραελ Κατς, ο οποίος συνόδευσε την ανάρτησή του με στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Γκρίφιθς στο βρετανικό Sky News. Ο Κατς χαρακτήρισε δε τη Χαμάς μια «ναζιστική οργάνωση».

Επισημαίνεται πως ο Γκρίφιθς, ο οποίος κατέχει και τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα, ανέφερε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στο Sky News πως «η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση για εμάς φυσικά, όπως γνωρίζετε. Είναι ένα πολιτικό κίνημα».

Μιλώντας για την πολυετή εμπειρία του σε Καμπότζη και Συρία, περιέγραψε την κατάσταση στη Γάζα ως τη χειρότερη που έχει δει. «Ο λόγος που είπα ότι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι η χειρότερη, ήταν επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να δραπετεύσουν. Είναι αποκλεισμένοι», είπε.

Ερωτηθείς για το σχέδιο του Ισραήλ να εξαλείψει τη Χαμάς, ο Γκρίφιθς τόνισε ότι θα είναι «πολύ δύσκολο να εξαλείψει αυτές τις οργανώσεις χωρίς μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων που να περιλαμβάνει τις βλέψεις τους».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, τόνισε στο X: «Η στάση του ΟΗΕ υπέρ της Χαμάς αποκαλύπτεται επιτέλους σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση».

Περιέγραψε τον ΟΗΕ ως «έναν οργανισμό που δικαιολογεί την τρομοκρατία, προωθεί τη Χαμάς, κατηγορεί τα θύματα και έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας», ενώ κατηγόρησε τον Γκρίφιθς ως «συνεργάτη της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται πως ΗΠΑ και Ε.Ε. χαρακτηρίζουν την παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση ως τρομοκρατική.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή