Δολοφονήθηκε άγρια πριν από 46 χρόνια – Σήμερα δίνεται αμοιβή 1 εκατ. δολ. για την εξιχνίαση του εγκλήματος

Δολοφονήθηκε άγρια πριν από 46 χρόνια – Σήμερα δίνεται αμοιβή 1 εκατ. δολ. για την εξιχνίαση του εγκλήματος

Την 41χρονη μητέρα είχαν βρει τα τέσσερα παιδιά της άγρια δολοφονημένη στο σπίτι τους, στο Αρμαντέιλ της Αυστραλίας.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 10:30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου του 1978, η Μέρι Αν Φάγκαν άφησε τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της στο σχολείο προτού επιστρέψει στο σπίτι της στο Αρμαντέιλ. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανή. 

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, προσφέρεται αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την εξιχνίαση της τόσο στυγερής, όσο και μυστηριώδους δολοφονίας της (τότε 41χρονης) μητέρας. 

Το χρονικό 

Το πρωινό της 17ης Φεβρουαρίου του 1978 έμοιαζε να μη διαφέρει από τα περισσότερα της οικογένειας Φάγκαν. Η μέρα ξεκίνησε με τη μαμά να πηγαίνει τα παιδιά σχολείο και να επιστρέφει, ως συνήθως, στο σπίτι για δουλειές. 

Όταν τα παιδιά, ηλικίας 15, 13, 12 και έξι τελείωσαν το μεσημέρι και γύρισαν σπίτι, συνειδητοποίησαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Η πλαϊνή πόρτα του σπιτιού ήταν ανοιχτή και από μέσα ακουγόταν το γοερό κλάμα του μόλις 17 μηνών αδερφού τους. Το αυτοκίνητο της μαμάς τους ήταν στο γκαράζ και η κεντρική πόρτα κλειδωμένη. 

Τα παιδιά πήγαν για να τηλεφωνήσουν στον πατέρα τους που βρισκόταν στη δουλειά, προτού επιστρέψουν στο σπίτι και σπάσουν ένα παράθυρο για να μπουν, βρίσκοντας τη μητέρα τους δεμένη, φιμωμένη, αιμόφυρτη και νεκρή. Με πλήθος τραυμάτων από μαχαίρι στο σώμα της. 

Μυστήριο

Το κίνητρο της άγριας δολοφονίας της, όπως και τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το σπίτι, δεν βρέθηκαν ποτέ

«Γνωρίζουμε πως η οικογένειά της εξακολουθεί να νιώθει την απώλειά της το ίδιο έντονη όσο και πριν από 46 χρόνια» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο επιθεωρητής Ντιν Τόμας του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Βικτώριας.

«Και τα πέντε παιδιά της χρειάστηκε να μεγαλώσουν χωρίς μάνα και ξέρω πως την σκέφτονταν σχεδόν κάθε μέρα. Η Μέρι Αν δολοφονήθηκε άγρια χωρίς προφανή λόγο σε ένα μέρος όπου θα έπρεπε να νιώθει τη μεγαλύτερη ασφάλεια και με το 17 μηνών μωρό της δίπλα» προσθέτει ο ίδιος. 

Σήμερα, Παρασκευή, η αστυνομία της Βικτώριας ανακοίνωσε χρηματική αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων για όποιον ή όσους προσφέρουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος και τη σύλληψη των δραστών. 

Και τον Απρίλιο του 1978 είχε προσφερθεί αμοιβή 20.000 δολ. (ποσό που δύο μήνες μετά υπερδιπλασιάστηκε στα 50.000 δολάρια). Στο πέρασμα των δεκαετιών, οι επιθεωρητές μίλησαν με δεκάδες ανθρώπους, πήραν καταθέσεις και μαρτυρίες, αλλά δεν κατάφεραν να λύσουν την υπόθεση.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτή η δημόσια έκκληση θα δώσει το κίνητρο σε κάποιον να επικοινωνήσει με την αστυνομία μετά από τόσα χρόνια» σημείωσε ο Τόμας. 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή