Κατάρρευση οικοδομής στη Φλωρεντία – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Κατάρρευση οικοδομής στη Φλωρεντία – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Δύο εργάτες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ ελάχιστες είναι οι ελπίδες για τρεις εργάτες που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από πλάκα οικοδομής που κατέρρευσε

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας εργάτης έχασε τη ζωή του και τρεις τραυματίστηκαν σε κατάρρευση οικοδομής στη Φλωρεντία της Ιταλίας, νωρίτερα σήμερα Παρασκευή. Τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε βορειοδυτική περιοχή της πόλης και προκλήθηκε από την κατάρρευση πλάκας σε προκατασκευασμένο κτήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της χώρας. Επρόκειτο να κατασκευαστεί σούπερ μάρκετ, όπως μετέδωσε το Ansa.

Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές της Τοσκάνης, δύο εργάτες ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ ελάχιστες είναι οι ελπίδες για τρεις εργάτες που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από την πλάκα.

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ντάριο Ναρντέλα δήλωσε στο SkyTG24 ότι τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, τρεις νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των παγιδευμένων.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

«Παρακολουθώ την εξέλιξη της κατάστασης με αγωνία και ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν στην αναζήτηση των αγνοουμένων και στις επιχειρήσεις διάσωσης», έγραψε στο Χ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή