Γιούλια Ναβάλναγια: Ο Πούτιν δεν θα μείνει ατιμώρητος για τον θάνατο του συζύγου μου

Γιούλια Ναβάλναγια: Ο Πούτιν δεν θα μείνει ατιμώρητος για τον θάνατο του συζύγου μου

Η σύζυγος του Ρώσου αντιπολιτευόμενου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνασπισθεί και να πολεμήσει το «τρομακτικό καθεστώς» στη Ρωσία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν και οι συνεργάτες του δεν θα μείνουν ατιμώρητοι εάν ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι, αποδειχθεί ότι είναι αλήθεια, δήλωσε σήμερα η σύζυγος του επικριτή του Κρεμλίνου, Γιούλια Ναβάλναγια.

Η Γιούλια Ναβάλναγια κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνασπισθεί και να πολεμήσει το «τρομακτικό καθεστώς» στη Ρωσία, σε δηλώσεις που έκανε στα ρωσικά μέσω διερμηνέα στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Σήμερα, Παρασκευή οι ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι «τη 16η Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κέντρο N°3, ο κρατούμενος Ναβάλνι Α. Α. αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο. Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ανάνηψης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα […] Τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση». 

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο δηλώνει άγνοια για τα αίτια του θανάτου του. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για το θέμα και πως οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές προχωρούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Ναβάλνι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT