Κάμαλα Χάρις: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί»

Κάμαλα Χάρις: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί»

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τους πόρους και τα όπλα που χρειάζεστε για να επιτύχετε. Θα είμαστε μαζί σας για όσο χρειαστεί», δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, απευθυνόμενη στον Ζελένσκι.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία «για όσο χρειαστεί» στον αγώνα της ενάντια στους Ρώσους εισβολείς και ότι θα ασκήσει πιέσεις ώστε η Μόσχα να καταβάλει αποζημιώσεις στο Κίεβο μετά το τέλος του πολέμου.

«Θα εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία θα καταβάλει αποζημιώσεις στην Ουκρανία», είπε η Χάρις στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν και εγώ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε τους πόρους και τα όπλα που χρειάζεστε για να επιτύχετε. Θα είμαστε μαζί σας για όσο χρειαστεί», πρόσθεσε, απευθυνόμενη στον Ζελένσκι.

Η Χάρις τόνισε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαρτάται από εσωτερικά «πολιτικά παιχνίδια», αναφερόμενη στους Ρεπουμπλικανούς του αμερικανικού Κογκρέσου που μπλοκάρουν την αποδέσμευση της αμερικανικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Ο Ζελένσκι από την πλευρά του είπε ότι δεν βλέπει «άλλη εναλλακτική» πέραν των ΗΠΑ που έχουν κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη της χώρας του. «Βασιζόμαστε στις ΗΠΑ […] αυτός ο εταίρος θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος», είπε, εξηγώντας ότι η βοήθεια, ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία μπλοκάρει το Κογκρέσο, «αναμφίβολα ανοίγει έναν δρόμο προς τη νίκη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή