Ουάνγκ Γι: «Οι σχέσεις της Κίνας με τη Ρωσία δεν αφορούν τη συγκρότηση συμμαχιών»

Ουάνγκ Γι: «Οι σχέσεις της Κίνας με τη Ρωσία δεν αφορούν τη συγκρότηση συμμαχιών»

Η Κίνα επιδιώκει να γίνει «δύναμη σταθερότητας σε έναν ταραγμένο κόσμο», δήλωσε από το Μόναχο ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας Ουάνγκ Γι.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα επιδιώκει να γίνει «δύναμη σταθερότητας σε έναν ταραγμένο κόσμο», δήλωσε από το Μόναχο ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, Ουάνγκ Γι.

«Ανεξάρτητα από τις αλλαγές στη διεθνή κατάσταση. Η Κίνα, ως μεγάλη, υπεύθυνη χώρα, θα διατηρεί πάντα τη συνέχιση και τη σταθερότητα της πολιτικής της», είπε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. «Η Κίνα έχει ήδη κάνει εποικοδομητική δουλειά» αναφορικά τον πόλεμο στην Ουκρανία, προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι «οι σχέσεις της Κίνας με τη Ρωσία δεν αφορούν τη συγκρότηση συμμαχιών ή τη στοχοθέτηση κάποιου τρίτου μέρους».

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας είχε συνάντηση χθες, 16 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Αντονι Μπλίνκεν.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή