Βίκτορ Ορμπαν: Στα τέλη Φεβρουαρίου, πιθανώς, η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Βίκτορ Ορμπαν: Στα τέλη Φεβρουαρίου, πιθανώς, η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Το ουγγρικό κοινοβούλιο μπορεί να επικυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης στης Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όταν συγκληθεί και πάλι για την εαρινή περίοδο μετά τις 26 Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ουγγρικό κοινοβούλιο μπορεί να επικυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης στης Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όταν συγκληθεί και πάλι για την εαρινή περίοδο στα τέλη αυτού του μήνα, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, μιλώντας σε υποστηρικτές του.

«Η διαμάχη μας με τη Σουηδία σύντομα θα διευθετηθεί», είπε ο Όρμπαν, κάνοντας μάλιστα λόγο για «θετικά νέα». «Στην έναρξη της εαρινής κοινοβουλευτικής περιόδου (σ.σ. 26 Φεβρουαρίου) μπορεί να επικυρώσουμε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, ο ίδιος και ο Σουηδός ομόλογός του, Ουλφ Κρίστερσον, έχουν κάνει βήματα για «την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης» μεταξύ των χωρών τους.

Η Σουηδία ζήτησε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ τον Μάιο του 2022, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Ουγγαρία είναι, πια, το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επικυρώσει αυτήν την ένταξη υιοθετώντας μια στάση καθυστερήσεων που έχει προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Βουδαπέστης με τις ΗΠΑ αλλά και ανησυχίες μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή