Ιταλός ΥΠΕΞ: Βλέπει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ… αφού τελειώσει ο πόλεμος

Ιταλός ΥΠΕΞ: Βλέπει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ… αφού τελειώσει ο πόλεμος

Το να έχουμε ένα πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ το οποίο θα είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία «σημαίνει Τρίτος Παγκόσμιος», προειδοποίησε ο Αντόνιο Ταγιάνι.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ αλλά δεν μπορεί να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία όσο εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Το μήνυμα προς τη Ρωσία είναι ξεκάθαρο: η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά θα εργαστούμε για να εντάξουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ταγιάνι από τη Γερμανία όπου βρέθηκε για να πάρει μέρος στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ωστόσο, η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι αδύνατη, ενώ η Ουκρανία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, πρόσθεσε.

«Πρέπει να είμαστε πολύ συνετοί», γιατί το να έχουμε ένα πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία «σημαίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος», ανέφερε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

Παράλληλα ωστόσο, εκείνος είπε ότι η Ιταλία είναι έτοιμη να προσφέρει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα» σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT