Γάζα: Εκτός λειτουργίας το Νάσερ, το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο

Γάζα: Εκτός λειτουργίας το Νάσερ, το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο

Αιτία η έλλειψη καυσίμων και οι συγκρούσεις που μαίνονται στην περιοχή γύρω από αυτό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το Νάσερ, έχει τεθεί εντελώς εκτός λειτουργίας, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

«Υπάρχουν μόνο τέσσερις ιατρικές ομάδες -24 μέλη του προσωπικού- που παρέχουν φροντίδα σε ασθενείς στο νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», εξήγησε ο Άσραφ αλ Κίντρα.

«Το ιατρικό συγκρότημα Νάσερ αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της υγειονομικής περίθαλψης στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Η διακοπή της λειτουργίας του ισοδυναμεί με θανατική ποινή για εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στη Χαν Γιούνις και τη Ράφα», υπογράμμισε ο αλ Κίντρα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το νοσοκομείο τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης καυσίμων και των συγκρούσεων που μαίνονται στην περιοχή γύρω από αυτό.

Το Νάσερ ήταν μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο εν λειτουργία νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας. Αυτή την εβδομάδα βρέθηκε να πολιορκείται από τον ισραηλινό στρατό, με τις ισραηλινές δυνάμεις να πραγματοποιούν επιδρομή μέσα σε αυτό την Πέμπτη.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές και κατέσχεσε μεγάλες ποσότητες όπλων στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρες σε μάχες στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ επικεντρώνει τις επιχειρήσεις του στην πόλη Χαν Γιούνις, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ισραηλινά στρατεύματα ενεπλάκησαν σε μάχες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και της αεροπορίας.

«Στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας δεκάδες τρομοκράτες εξοντώθηκαν και μεγάλες ποσότητες όπλων κατασχέθηκαν», σημείωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους μέσα και γύρω από το νοσοκομείο Νάσερ, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT