Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική του ΑΠΘ για να λήξει η κατάληψη

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική του ΑΠΘ για να λήξει η κατάληψη

Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει κάθε πιθανή δίοδο προς το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και προς την είσοδο της Νομικής. Μικρή ομάδα φοιτητών έχει συγκεντρωθεί στην Εγνατία οδό

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 σήμερα το πρωί αστυνομική επιχείρηση για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Οπως αναφέρει το thestival.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν συντονισμένα στους χώρους της Νομικής και άνοιξαν τις πόρτες της σχολής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν κάθε πιθανή δίοδο προς το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ και προς την είσοδο της Νομικής Σχολής.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η απομάκρυνση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο έγινε χωρίς να υπάρξουν εντάσεις.

apth-diamartyria-1.jpg
Πηγή φωτογραφία: makthess.gr

Λίγο πριν από τις 7.00, όπως αναφέρει το makthes.gr, μικρή ομάδα φοιτητών συγκεντρώθηκε στην Εγνατία οδό μπροστά στο ΑΠΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιχείρηση της Αστυνομίας μέσα στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου εντοπίστηκαν περίπου 20 άτομα, χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Εκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε περίπου στις 6:30 το πρωί ο κοσμήτορας της σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης, ο οποίος σημείωνε ότι «η Δημόσια Δύναμη επενέβη και έθεσε τέλος στην πολυήμερη κατάληψη». Επικαλούμενος τη Συνέλευση των Καθηγητών της Σχολής, ο κ. Γκλαβίνης επεσήμανε ότι «η κατάληψη δημοσίων κτιρίων δεν δικαιολογείται ως μορφή διαμαρτυρίας, ούτε νομιμοποιείται με αποφάσεις συνδικαλιστικών οργάνων, φοιτητικών ή άλλων». Καλεί τέλος τους φοιτητές να προσέλθουν μαζικά στη σχολή και να προετοιμάσουν τις εξετάσεις τους.

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική του ΑΠΘ για να λήξει η κατάληψη-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή