ΗΠΑ: Μήνυσε το Powerball όταν του είπαν πως «από λάθος» είχε κερδίσει 340 εκατ. δολάρια

ΗΠΑ: Μήνυσε το Powerball όταν του είπαν πως «από λάθος» είχε κερδίσει 340 εκατ. δολάρια

Τι υποστηρίζουν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τα ηλεκτρονικά συστήματα του αμερικανικού λαχείου.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νομικά κατά του Powerball κινείται ένας Αμερικανός, ο οποίος αν και είδε στην ιστοσελίδα του λαχείου πως είχε κερδίσει το τζακ ποτ των 340 εκατομμυρίων δολαρίων, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους πως από λάθος είχαν εμφανιστεί οι συγκεκριμένοι αριθμοί. 

Ο Τζον Τσικς από την Ουάσιγκτον αγόρασε ένα λαχείο Powerball στις 6 Ιανουαρίου του 2023. Ο ίδιος δεν είδε την κλήρωση της επόμενης ημέρας, αλλά ενημερώθηκε δύο ημέρες μετά από την ιστοσελίδα πως ήταν ο κάτοχος του νικητήριου δελτίου

Οι αριθμοί στο δελτίο του ήταν ένας συνδυασμός οικογενειακών γενεθλίων και άλλων προσωπικών ορόσημων. «Ενθουσιάστηκα κάπως, αλλά δεν φώναξα, δεν ούρλιαξα. Απλά τηλεφώνησα σε έναν φίλο. Τράβηξα μια φωτογραφία όπως μου συνέστησε και αυτό ήταν όλο. Πήγα για ύπνο» περιγράφει ο ίδιος στο στο NBC Washington. 

Όμως, την επόμενη μέρα τα πράγματα δεν ήταν όπως τα είχε αφήσει όταν πήγε για ύπνο. Όταν πήγε στο γραφείο τυχερών παιχνιδιών για να εξαργυρώσει το δελτίο του, οι διαχειριστές του Powerball αρνήθηκαν πως ο Τσικς είχε κερδίσει το τζακ ποτ. Σε επιστολή τους σημειώνουν πως «η αξίωση του αιτούντος για το έπαθλο απορρίφθηκε… επειδή το δελτίο του δεν επικυρώθηκε ως νικητήριο από το σύστημα τυχερών παιχνιδιών, όπως απαιτείται από τους αντίστοιχους κανονισμούς». 

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, η υπεύθυνη έργου της Taoti, Brittany Bailey, δήλωσε ότι στις 6 Ιανουαρίου 2023, η ομάδα διασφάλισης ποιότητας της εταιρείας πραγματοποιούσε δοκιμές στον ιστότοπο του Powerball για τη μετατροπή στις ζώνες ώρας από Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (UTC) σε Ανατολική Ώρα (EST). 

Στις 12.09 μ.μ. εκείνης της ημέρας, δημοσιεύτηκαν στον ιστότοποκατά λάθος, αλλά σε πραγματικό χρόνο και όχι στο περιβάλλον ανάπτυξης, δοκιμαστικοί αριθμοί του Powerball. Όπως σημειώνει η Μπέιλι, οι δοκιμαστικοί αριθμοί δεν ήταν αυτοί που κληρώθηκαν στην κλήρωση της 7ης Ιανουαρίου. Στις 8 Ιανουαρίου, δίπλα στους νικητήριους αριθμούς δημοσιεύτηκαν και οι λανθασμένοι. Όταν έγινε αντιληπτό το λάθος, οι αρμόδιοι «κατέβασαν» τους αριθμούς – όμως, ήταν ήδη αργά… 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή