ΑΠΘ: «Ουδεμία εμπλοκή» της Πρυτανικής Αρχής στην επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική

ΑΠΘ: «Ουδεμία εμπλοκή» της Πρυτανικής Αρχής στην επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική

«Εδώ και δυο χρόνια, με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, δεν απαιτείται άδεια ή και κλήση από τις πρυτανικές αρχές προς τις δημόσιες αρχές για να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Πρυτανική Αρχή του ΑΠΘ ουδεμία εμπλοκή είχε στην επέμβαση που έγινε για την εκκένωση του κτιρίου της Νομικής Σχολής» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για την αστυνομική επιχείρηση, που έγινε το πρωί της Δευτέρας με σκοπό τον τερματισμό κατάληψης.

«Εδώ και δυο χρόνια, με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ, δεν απαιτείται άδεια ή και κλήση από τις πρυτανικές αρχές προς τις δημόσιες αρχές για να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου, όταν οι τελευταίες διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις. Η επέμβαση στο κτίριο της Νομικής Σχολής φαίνεται να έγινε σε αυτό το πλαίσιο», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται δε ότι «είναι αυτονόητο ότι αποβλέπουμε και αγωνιζόμαστε να επανέλθουν όλες οι πανεπιστημιακές λειτουργίες σε καθεστώς κανονικότητας» και επισημαίνεται:

«Για να διαφυλάξουμε το αγαθό της κοινωνικής ειρήνης επιθυμούμε, όμως, η επαναφορά αυτή να γίνεται με αποτελεσματικό τρόπο που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιομορφίες της περίστασης και την υφιστάμενη κατάσταση στα πανεπιστήμια».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 5 πρωί πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από τα ΜΑΤ για να λήξει η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής. Μερικές ώρες μετά την επιχείρηση, οι φοιτητές κατέλαβαν εκ νέου τη Νομική Σχολή

Η κατάληψη είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των φοιτητών κατά του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή