Μπορέλ: Υπόλογος ο Πούτιν και το καθεστώς του για τον θάνατο του Ναβάλνι

Μπορέλ: Υπόλογος ο Πούτιν και το καθεστώς του για τον θάνατο του Ναβάλνι

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας υποδέχθηκε τη σύζυγο του Ναβάλνι, Γιούλια, που μετείχε σήμερα στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και το καθεστώς του θα καταστούν υπόλογοι για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι» τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ υποδεχόμενος τη σύζυγο του Ναβάλνι, Γιούλια, που μετείχε σήμερα στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις Βρυξέλλες.

«Οπως τόνισε η Γιούλια, ο Πούτιν δεν είναι η Ρωσία. Και η Ρωσία δεν είναι ο Πούτιν» ανέφερε ο Μπορέλ.

Νωρίτερα, απευθυνόμενη στους υπουργούς Εξωτερικών η Γιούλια Ναβάλναγια τους ζήτησε «να μην ξεχνούν ότι η Ρωσία δεν είναι ο Πούτιν και ο Πούτιν δεν είναι η Ρωσία». Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές στη χώρα, ζήτησε επίσης «να μην αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα».

Μπορέλ: Υπόλογος ο Πούτιν και το καθεστώς του για τον θάνατο του Ναβάλνι-1
Η Γιούλια Ναβάλναγια και ο Ζοζέπ Μπορέλ. – Φωτ.: AP

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση στην Ε.Ε. και τη Δύση να «κάνουν περισσότερα με στόχο τον κύκλο του Πούτιν, τους πλούσιους διεφθαρμένους ολιγάρχες» που αποτελούν τους συμμάχους του. Η Γιούλια Ναβάλναγια δήλωσε επίσης ότι ο σύζυγός της «ήταν ήρωας και πέθανε σαν ήρωας». Νωρίτερα, είχε κάνει δήλωση ότι θα συνεχίσει τη δουλειά του συζύγου της για το όραμά του «για μια καλύτερη και ελεύθερη Ρωσία».

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας είχε ανακοινώσει το πρωί ότι προς τιμήν των αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία στη Ρωσία του Αλεξέι Ναβάλνι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποκαλεί πλέον τις κυρώσεις για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «καθεστώς κυρώσεων Ναβάλνι». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT