Καναδάς: Δωρίζει 800 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία

Καναδάς: Δωρίζει 800 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία

«Διασφαλίζουμε ότι η Ουκρανία διαθέτει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρειάζεται για τον εντοπισμό και την αναγνώριση κρίσιμων στόχων», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Μπιλ Μπλερ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 800 μη επανδρωμένα αεροσκάφη SkyRanger R70 θα δωρίσει ο Καναδάς στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας της χώρας, Μπιλ Μπλερ.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Αμυνας, έχει προμηθευτεί τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την εταιρεία Teledyne, ενώ η αξία τους εκτιμάται πως ξεπερνάει τα 70,4 εκατ. δολάρια.

Η δωρεά χρηματοδοτήθηκε από τη στρατιωτική βοήθεια που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο, την προηγούμενη χρονιά.

«Διασφαλίζουμε ότι η Ουκρανία διαθέτει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρειάζεται για τον εντοπισμό και την αναγνώριση κρίσιμων στόχων, για τον συνεχιζόμενο αγώνα της», ανέφερε ο υπουργός Αμυνας.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, ο Καναδάς έχει προσφέρει πάνω από 7,2 δισ. δολάρια προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας, ανέφερε το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή