Ισπανία: Μυστήριο με Ρώσο πιλότο που βρέθηκε νεκρός

Ισπανία: Μυστήριο με Ρώσο πιλότο που βρέθηκε νεκρός

O Μαξίμ Κουζμίνοφ που αυτομόλησε στην Ουκρανία πέρυσι, βρέθηκε νεκρός με το σώμα του διάτρητο από σφαίρες, σύμφωνα με ουκρανικά και ισπανικά μέσα ενημέρωσης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρώσος πιλότος που αυτομόλησε στην Ουκρανία με το ελικόπτερό του πέρυσι, βρέθηκε νεκρός σε υπόγειο γκαράζ στην Ισπανία, με το σώμα του διάτρητο από σφαίρες, σύμφωνα με ουκρανικά και ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE μετέδωσε ότι ένα πτώμα που βρέθηκε την 13η Φεβρουαρίου στην πόλη Βιγιαχογιόσα, κοντά στο Αλικάντε, ανήκει στον πιλότο Μαξίμ Κουζμίνοφ, ο οποίος είχε προσγειώσει το ελικόπτερό του, ένα Mi-8, στην Ουκρανία τον περασμένο Αύγουστο. Διέμενε στην Ισπανία με ουκρανικό διαβατήριο και διαφορετικό όνομα.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού GUR επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Κουζμίνοφ πέθανε στην Ισπανία, ωστόσο, δεν διευκρίνισε τα αίτια του θανάτου του. Την ίδια στιγμή, η ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda γράφει ότι βρέθηκε πτώμα που έφερε τραύματα από σφαίρες.

Από την πλευρά της, η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε πτώμα που έφερε τραύματα από σφαίρες, χωρίς να ανακοινώσει την ταυτότητα του θύματος.

Η ισπανική εφημερίδα La Informacion, η οποία έγραψε πρώτη για τον πυροβολισμό, αναφέρει ότι οι Αρχές αναζητούν δύο υπόπτους που διέφυγαν με όχημα, το οποίο βρέθηκε αργότερα καμμένο σε κοντινή πόλη.

Η αυτομόληση του Κουζμίνοφ στην Ουκρανία παρουσιάστηκε πέρυσι ως μεγάλη επιτυχία για το Κίεβο. Η GUR είχε δηλώσει τότε ότι είχε ενθαρρύνει τον Ρώσο πιλότο να αυτομολήσει.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή