Η Ουκρανία καλεί σε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για τον θάνατο του Ναβάλνι

Η Ουκρανία καλεί σε νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για τον θάνατο του Ναβάλνι

«Αγωνιζόμαστε για τις δημοκρατικές αξίες για όλο τον δημοκρατικό κόσμο, είναι υπαρξιακός πόλεμος της δημοκρατίας εναντίον της απολυταρχίας», ανέφερε ο Ουκρανός πρωθυπουργός

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ κάλεσε σήμερα, Τρίτη, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ιαπωνία να επιβάλουν νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία για τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Χθες, Δευτέρα, χώρες της Ε.Ε., όπως η Γερμανία, η Λιθουανία και η Σουηδία, ζήτησαν την επιβολή νέων κυρώσεων για τον θάνατο του Ναβάλνι σε απομακρυσμένο σωφρονιστικό κέντρο στη Ρωσία, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε επίσης ότι η Μόσχα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει συνέπειες.

«Ζητάμε να εφαρμοστούν οι κυρώσεις σε οικονομικούς τομείς και σε προσωπικότητες», δήλωσε ο Σμιχάλ σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, για να συζητήσουν την ανοικοδόμηση στην Ουκρανία.

Ο Σμιχάλ πρόσθεσε ότι το Κίεβο προσβλέπει στο να κερδίσει την υποστήριξη του αμερικανικού Κογκρέσου σε πακέτο βοήθειας για την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης στις δυνάμεις της Ουκρανίας που αντιμετωπίζουν έλλειψη πυρομαχικών, ιδίως μεγάλου βεληνεκούς, για να βοηθήσουν στη στόχευση των ρωσικών γραμμών ανεφοδιασμού.

«Πόλεμος της δημοκρατίας»

«Αγωνιζόμαστε για τις δημοκρατικές αξίες για όλο τον δημοκρατικό κόσμο, είναι υπαρξιακός πόλεμος της δημοκρατίας εναντίον της απολυταρχίας», ανέφερε.

Την Κυριακή, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό της την ουκρανική πόλη Αβντιίβκα, το μεγαλύτερο κέρδος της μετά την πτώση του Μπαχμούτ τον Μάιο, που έρχεται σχεδόν δύο χρόνια ακριβώς από τότε που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT