Αρχίζει και στη Βρετανία έλεγχος στην αγορά βρεφικού γάλακτος

Αρχίζει και στη Βρετανία έλεγχος στην αγορά βρεφικού γάλακτος

Εχει σημειωθεί άνοδος των τιμών κατά 25% μέσα σε δύο χρόνια

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι θα εξετάσει εξονυχιστικά την αγορά βρεφικού γάλακτος της χώρας μετά την άνοδο των τιμών κατά 25% τα τελευταία δύο χρόνια.

Το αυξανόμενο κόστος του βρεφικού γάλακτος βρέθηκε στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της κρίσης του κόστους ζωής στη Βρετανία λόγω του πληθωρισμού, με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ορισμένοι γονείς με οικονομικές δυσκολίες έχουν μειώσει το γάλα που δίνουν στα παιδιά τους.

Η Nestle και η Danone είναι μεταξύ των εταιρειών που προμηθεύουν βρεφικά γάλατα στη Βρετανία μέσω εμπορικών σημάτων όπως η SMA Nutrition και η Cow & Gate.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών είπε ότι θα ξεκινήσει μια έρευνα αγοράς, πράγμα που σημαίνει ότι έχει τη δύναμη να αναγκάσει τους προμηθευτές να παράσχουν πληροφορίες για τις τιμές και άλλα θέματα, αντί να βασίζεται σε εθελοντικές υποβολές παραπόνων.

Ιστορικό υψηλό

Η ρυθμιστική Αρχή είπε ότι θα επιδιώξει να δημοσιεύσει την τελική έκθεσή της τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας ότι θα εξετάσει εάν υπάρχουν προβλήματα στην αγορά του βρεφικού γάλακτος και ποιες ενέργειες πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπισή τους.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Αρχής (CMA), Σάρα Καρντέλ, δήλωσε ότι το κόστος του γάλακτος για βρέφη παρέμεινε σε «ιστορικά υψηλά επίπεδα», ακόμη και μετά την πτώση των τιμών τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Ανησυχούμε ότι οι γονείς δεν έχουν πάντα τις σωστές πληροφορίες για να κάνουν τεκμηριωμένες επιλογές και ότι οι προμηθευτές μπορεί να μην έχουν ισχυρά κίνητρα για να προσφέρουν βρεφικά γάλατα σε ανταγωνιστικές τιμές», είπε σε δήλωσή της σήμερα, Τρίτη.

Είναι τόσο συχνά, δε, τα περιστατικά κλοπής συσκευασιών βρεφικού γάλακτος από τα ράφια καταστημάτων, ώστε πολλά σούπερ μάρκετ έχουν βάλει αντικλεπτικούς μηχανισμούς σε κάθε συσκευασία ή έχουν τοποθετήσει τα σχετικά ράφια δίπλα στα ταμεία, για να βρίσκονται υπό συνεχή επιτήρηση. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή