Θάνατος Ναβάλνι: Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν «σημαντικές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας

Θάνατος Ναβάλνι: Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν «σημαντικές κυρώσεις» κατά της Ρωσίας

«Θα ανακοινώσουμε την Παρασκευή ένα σύνολο σημαντικών κυρώσεων προκειμένου να θεωρηθεί η Ρωσία υπεύθυνη για ό,τι συνέβη στον Ναβάλνι», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ θα υιοθετήσουν την Παρασκευή μια σειρά «σημαντικών κυρώσεων» σε βάρος της Μόσχας έπειτα από τον θάνατο στη φυλακή του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Eπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου Μπάιντεν, θα ανακοινώσουμε την Παρασκευή ένα σύνολο σημαντικών κυρώσεων προκειμένου να θεωρηθεί η Ρωσία υπεύθυνη για ό,τι συνέβη στον Ναβάλνι και για τις ενέργειές της στην πορεία του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν.

Σύμφωνα με τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές, ο Ναβάλνι πέθανε αιφνιδίως σε φυλακή της Αρκτικής. Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια έχει ισχυριστεί ότι ο άντρας της δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ και ότι για τον θάνατό του ευθύνεται ο Πούτιν.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ. Oταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή