Κατάρριψη αμερικανικού drone κοντά στην Υεμένη

Κατάρριψη αμερικανικού drone κοντά στην Υεμένη

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος φέρεται να καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος των Χούθι που εκτοξεύθηκε κοντά στη Χοντέιντα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 καταρρίφθηκε κοντά στην Υεμένη από τους Χούθι, όπως δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που σημειώνεται μια τέτοια κατάρριψη τους τελευταίους μήνες στην περιοχή. 

Ενας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε πως με βάση τις πρώτες πληροφορίες το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτυπήθηκε κοντά στη Χοντέιντα τη Δευτέρα. Ωστόσο, ο αξιωματούχος τόνισε ότι οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αλλάξουν ενώ δεν διευκρίνισε αν το drone βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο.

Ο δεύτερος αξιωματούχος είπε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος των Χούθι που εκτοξεύθηκε κοντά στη Χοντέιντα.

Οι Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, έχουν επανειλημμένα επιτεθεί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον εμπορικών και στρατιωτικών πλοίων, ως αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Τόσο ο αμερικανικός όσο και βρετανικός στρατός έχουν πραγματοποιήσει πολλαπλά πλήγματα σε υποδομές των Χούθι τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν τις επιθέσεις.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT